Muutaman viikon kuluttua piipahdan pikaisesti Pietariin ja ajattelin, että onpas hyvä vähän tsekata etukäteen että mitä kaikkea kaupunki tarjoaakaan.

Pietari on maailman pohjoisin miljoonakaupunki ja sen kaunis keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon. (kuulin työkaveriltani, että keskustaa aiotaan rakentaa uusiksi ja tämän vuoksi uhkana on poisto tuolta listalta... eikä!)

Nähtävyyksistä ekana tulee mieleen tietenkin kirkot. Tässä vähän Wikipediasta lainattua:

 

 

Pyhien Pietarin ja Paavalin kirkko sijaitsee Pietari-Paavalin linnoituksessa. Venäjän keisarien hautapaikkana toimivan kirkon suunnitteli Domenico Trezzini. Suipon tornin korkeus on 122 metriä.

Iisakinkirkon rakentaminen kesti neljäkymmentä vuotta 1818–1858, mistä suomen kieleen on jäänyt ikuisuushanketta tarkoittava ilmaisu: Rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa. Iisakinkirkko on maailman neljänneksi korkein kupolirakennus (101,5 metriä), Rooman Pietarinkirkon, Lontoon St Paulin katedraalin ja Firenzen Santa Maria del Fiore -tuomiokirkon jälkeen, ja sen joka puolelta kaupunkia näkyvään kultakupoliin on käytetty sata kiloa kultaa.

Verikirkko eli Kristuksen ylösnousemuksen katedraali rakennettiin Aleksanteri III:n käskystä 1883–1907 Gribojedovin kanavan varrelle paikalle, jolla hänen isänsä ja edeltäjänsä Aleksanteri II murhattiin vuonna 1881.[55] Uusbysanttilaista tyyliä edustavan, arkkitehti Alfred Parlandin suunnitteleman kirkon arkkitehtonisena esikuvana oli Moskovan kuuluisa Pyhän Vasilin katedraali. [56]


Itseä kiinnostaa erityisesti tuo "kirkko veren päällä",sillä se on kuulemma upea näky. http://www.domnik.net/photos/tp/07ru/isot/03/29.jpg

Olen myös tämän syksyn aikana saanut tutustua erääseen Pietarin harrastajaan, joka suositteli jokiristeilyä, varmaan tosi idyllistä!!