Nonni, nyt on vappuaatto! Aika kylmä, mutta on sitä joskus kyllä räntääkin tullut. Kevät on tullut tänä vuonna kuulemma erityisen varhain,hmm, miten en huomaa. Mun mielestä on ollut kylmä.. No anyway, vappu on kerran vuodessa ja se on se aika, kun kesä ja kaikki uusi on aina edessä!

Löysin huomiselle piknikbrunssille aivan ihanan salaattiohjeen. ( tai ainakin luulen niin, en ole vielä päässyt koko höskää maistamaan ). Kävin nyt siellä Maatilatorilla etsimässä raaka-aineita ja apua miten ihana maailma siellä aukesi!!Hyllyittäin mehuja,hilloja,hyytelöitä,hunajaa,sinappia,juustoja,suklaata,kaikkea herkkua!!Ja näytti siltä, että siellä on todellakin aikalailla kaikkea mitä ihminen tarvitsee, joten tämä lähiruoka-ajatus sai nyt lisäpotkua. Sain sieltä salaattiin perunat,sipulit, rypsiöljyn (reseptissä oli oliiviöljy, mutta sitä ei tietenkään siitä kaupasta saa) ja sinapin. Savulohi oli täysin lopussa, joten sen jouduin ottamaan S-marketista, samoin tillin. Mausteet ja balsamico löytyivät kotoa. Oki, mutta resepti on tällainen: eka tehdään kastike, johon tulee öjyä, sinappia, balsamicoa, suolaa, sokeria ja pippuria. Kun kastike on sekoitettu lisätään joukkoon keitetyt ja pilkotut perunat plus pilkottu punasipuli. ( tässä vaiheessa maistoin, nami!) Kelmu päälle ja yöksi jääkaappiin. Aamulla lisätään lohipalat ja tilli.

Otin Maatilatorilta mukaani myös mustikkasiideriä, se on tuolla kylmässä oottamassa mua, sekä vaniljajogurttia. Lähden maistamaan molempia ja kerron myöhemmin oliko namia. Moikka!

 

P.S. Lähialueilla tuotettua sidua oli muuten useitakin, oli myös puolukkasidua ja monia muita makuja.